elektromos autó gyorstöltő

Mi mindenre kell odafigyelni elektromos autó töltő vásárlásakor?

Az elektromos autók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezzel egy időben a villamosautó töltéséhez szükséges tartozékok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.  Ugyanakkor egyáltalán nem egyszerű kiválasztani a megfelelő töltőt. Érdemes néhány alapvető információval, szemponttal tisztában lenni, annak érdekében, hogy valóban az ideális elektromos autó töltőt sikerüljön kiválasztani!

Mi mindent érdemes figyelembe venni?

Az elektromos autó megvásárlásával nagyon sok paramétert és új fogalmat kell megismerni. Érdemes az elektromos autó gyorstöltő kapcsán is tájékozódni, hiszen nagy segítséget jelenthet, ha a hosszú távú utak alkalmával egyértelművé válik, hogy az úticélt nem fogod tudni elérni töltés nélkül. Az elektromos autó gyorstöltő gyakorlatilag egy nagy teljesítményű töltő. Ezek rendszerint az autópálya töltőállomásokon és egyéb helyeken találhatók meg.

Viszont jól jön, ha otthon is van egy elektromos autó töltő, hiszen így a töltés folyamata egyszerű és kényelmes. Ha villamos autó töltőt vásárolsz, akkor az egyik szempont, amit mindenképp figyelembe kell venni, az a kábelhossz. Ez azért fontos, mert a töltőkábel hossza kihatással van arra, hogy az autó töltőportját mennyire könnyű elérni, illetve, hogy hova lehet felszerelni az otthoni fali töltőt.

A töltő kiválasztása során a kábelkezelésre is előre gondolni kell, legalábbis nagy mértékben megkönnyítheted vele a saját dolgod. Ha a zsinór csak úgy hever a garázs padlóján, akkor könnyű benne elesni, ráadásul csak gyűjti a port és a koszt.

Ma már az intelligens töltés is elérhető technológia. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az autó töltő okostelefon alkalmazással is el van látva, amely Bluetooth vagy wifi segítségével kommunikál az egységgel. Az alkalmazásnak köszönhetően a töltés folyamata könnyedén nyomon követhető, de akár a statisztikák is megtekinthetők. Tény, hogy hasznos funkció, viszont nem elengedhetetlen.

Ha kültéri telepítés a cél, mert például nem rendelkezel garázzsal, akkor nagyon fontos, hogy a gép ellenálljon az olykor szeszélyes időjárási körülményeknek is.

Ha szeretnél elektromos autó töltőt vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a wallbox.hu webáruházba, ahol megtekintheted a széleskörű kínálatot, valamint minden fontos információt megtalálsz egy helyen!